Ullared - check

Igår hade jag tagit ledigt så efter jobbet i torsdags åkte jag till Göteborg.
Sov första natten hos min syster så jag fick vakna upp me världens bästa skruttunge:)
När mamma slutade jobbet åkte vi direkt till Ullared. Va lite orolig att det skulle vara sjukt mycket folk eftersom det var löning i måndags men tyckte det inte va så farligt. Klart att det va mycket folk men ingen kö och de flesta avdelningar kunde man faktiskt röra sig obehindrat.
Fick köpt bodys, pjamasar, skötbädd, amningskudde, kudde till vagn och säng och massa annat som min syster slängde ner i vagnen:)

I torsdags var jag hos bm igen och allt såg bra ut. 
Magen hade hon ju lite svårt att våga sist för enligt henne hade jag fortfarande kvar magmuskler så hon kom inte åt ordentligt.
Därför fick jag ett ganska högt mått förra gången och måttet i torsdags hamnade på nästan samma men det va inget konstigt enligt henne.
Socker 4.7
Blodtryck 130/60
Hjärtslag runt 140-145

Nu blir det kontroll redan om 2 veckor igen. Skönt att de blir kortare mellan gångerna fr.o.m. nu:)

Nu ska jag iväg och vara barnvakt:)
Får se vad vi ska hitta på för kul.

Magbild v 28+2

 
Ja den fortsätter växa=)

Föräldrautbildning + vattengympa

Igår var det dags för första träffen av 3 på föräldrautbildningen. Vi var totalt 4 par med beräknad födsel mellan 9-14 feb. 3 timmar gick väldigt fort även fast jag inte riktigt vet om vi pratade om=)
Vi fick börja med att presentera oss själva sen delade vi upp oss i en tjej och en killgrupp för att diskutera vad vi ville få ut eller vad vi ville ta upp under de här gångerna.
Skulle hållt på till 19.00 igår men jag fick smita lite tidigare för att hinna till vattengympan som började 19.15.
 
Passade även på att ta mitt blodtryck när jag var där igår eftersom jag den senaste veckan kännt att hjärtat rusat/pulsen slagit i 190 vid några tillfällen. Men blodtycket såg bra ut 130/60, undertrycket hade sänkts lite från förra gången men övertrycket låg fortfarande på 130. Barnmorskan tyckte dock inte det var något konstigt.
De sa att hjärtat kunde rusa lite mellan v 28-32 pga det är en stor tillväxtfas, så jag får väl bara tänka på något annat när det händer.
 
Vattengympan låg typ 5 min från SÖS så det gick väldigt smidigt att gå imellan. Tror vi var 12 st som plaskade runt i poolen under en timma. Det var skönt att få röra på sig lite men sjukt vad tung man kände sig när man gick upp=)
 
Annars rullar veckorna på, gick in i v 29 idag. Helt otroligt faktiskt. 
Ska uppdatera er med en magbild snart också, kanske kommer imorgon=)

Vecka 28 (27+0)

Ny vecka igen, förstår inte vart dagarna försvinner någonstans.
 
Nästa vecka börjar både föräldrautbildningen och vattengympa.
Föräldrautbildningen är på 3 gånger och 3 timmar varje gång. Vet att det inte är så lång tid kvar nu men det känns väldigt overkligt att prata om förlossning och sånt. Ska jag verkligen ligga där om drygt 3 månader och föda?
 
I övrigt mår jag fortfarande bra, känner mig lite klumpig när jag ska ta mig upp från soffan/sängen men det är väl kanske inte så konstigt=)
Sömnen är lite si sådär, ena natten sover jag jättebra medans andra natten kan jag knappt sova för att det kryper i benen. Sjukt jobbigt när man vet att man ska upp och jobba.
 
Upptäckte även i helgen att åka i baksätet av bilen med full bil inte är någon höjdare, höll verkligen på att svimma tillslut och då åkte vi kanske 30 min. Fick veva ner rutan i slutet men knappt det hjälpte så det var tur att vi kom fram när vi gjorde för om vi hade åkt 1 min hade jag garanterat varit borta.
Lite läskigt det där men börjar känna av när det kommer och om jag får i mig en frukt el liknande brukar det ge med sig. Men from nu kommer jag endast sitta fram eller köra bilen, min kropp verkar inte tycka om trånga utrymmen längre.
 
Idag är det dags för influensavaccin då min barnmorska rekomenderade det. Brukar inte ta det men eftersom man visst är i riskgruppen när man är gravid så är det väl lika bra + att vi får det gratis på jobbet.
Man kan ju få influensasymtom av själva sprutan så vi får väl se om jag klarar mig eller om jag blir sjuk resten av veckan.
 
 

40 jobbdagar kvar

Idag har jag 40 jobbdagar kvar innan jag går på mammaledighet.
Jag förstår inte vart tiden tog vägen=) Sen är det ju fler dagar kvar tills bebisen kommer såklart men tänk att jag bara ska jobba 40 dagar till.
Har tagit semester hela jul och nyår vilket egentligen bara är 5 semesterdagar men jag blir ledig från den lördagen 21 dec - 7 jan. 
Har lämnat in att jag vill jobba fram till den 17 jan, det är 3 veckor innan beräknad födsel vilket känns rätt rimligt om allt flyter på som det ska och man mår bra.
 
Idag blev jag erbjuden att sitta på tunnelbanan på väg till jobbet men eftersom jag inte har så ont av att stå än så tackade jag så mycket men sa att det är ok=)
 
Jag längtar så till TUL så jag får se min lilla bebis igen, fram till RUL kändes det som vi gick på UL varannan vecka och nu ska man hålla sig ända till v 32. Hoppas att min sambo inte ångrat sig om att titta kön för jag är så sjukt nyfiken. Majoriteten av alla tror att det är en pojke där inne men jag börjar mer och mer tro att det är en tjej så vi får väl se vem som har rätt=) Inte för att det har någon som helst betydelse men bara kul att gissa lite=)

Vecka 26 (25+5)

I torsdags var det dags för nytt besök hos barnmorskan. Kände när jag satt och väntade att jag hade hög puls så tänkte att blodtrycket kommer nog vara högre idag och det stämde såklart.
Bm reagerade väl inget särskilt på det utan frågade mer hur jag mådde, om jag kände mig tröttare, ont i huvudet m.m men jag har ju inget av de så hon lät det vara.
Besöket tog nog 10 min så det gick snabbt och lätt.
På värderna hb och socker tog hon två gånger så det är därför de står två olika siffror.
Blodtryck 130/70
Hb 112+118
Socker 6.9 + 7.0
Hjärtljud ca 150 slag per minut
Magen fick jag inget mått på men låg lite över normalt.
Vikt + 8 kg
 
Nästa besök blir om ca 4 veckor.
 
Helgen har jag spenderat i Göteborg:) Åh vad jag vill flytta tillbaka hit. Men min sambo vill inte flytta:( Hoppas han ändrar sig sen när barnet kommer.
I fredags va vi barnvakter å det gick jättebra, hon är så himla lätt att ha att göra med.
Hon ville dock inte sova middag i sängen utan i soffan där sambon lagt sig för att vila så hon fick sova på soffan hon me:)
Igår hade min syster kalas så då träffade jag hela släkten som kände och klämde på min mage haha
Men tycker det är ganska mysigt så det får gärna känna.
Idag åker vi hem igen å så dröjer det lite mindre än 1 månad innan jag kommer hit igen:) Weeeiii längtar redan!
 
 

Trött tjej som tillslut somna på soffan:)

RSS 2.0