Förlossningen del 1

Igår kom vi hem från BB efter några dygn i en bubbla där dagarna flöt ihop och man inte hade koll på någonting.

Skrev ju att jag hade oregelbundna värkar natten till fredagen, inte starka på något sätt men ändå att man reagerade på dom.
På morgonen sen avtog dom och jag hade kanske max 1 i timmen.
Vid 15.00 kände jag hur det rann till och tog mig snabbt till toan. Där konstaterade jag snabbt att det var vattnet som gått. Samtidigt som jag sitter på toan får jag en riktigt stark värk som gör att jag nästan får hålla i mig i handfatet för att sitta kvar.

Tar mig ut till soffan och ringer Södra BB för att meddela läget. Efter lite frågor så kom vi fram till att vi skulle höras om en timme igen för att stämma av.
Känner hur värkarna tilltar och när det bara gått 30 min ringer BB upp och säger att det är platsbrist i hela Stockholm så att få in mig behöver jag komma in för undersökning så snart som möjligt.
Sambon hann komma hem och vända innan det var dags att åka in.

Strax innan 17 hade vi fått ett rum och jag fick ctg inkopplat. Låg i sängen en timma ungefär innan jag fick komma upp och röra lite på mig.
Gick med en sån där hög gåstol och värkarna blev bara starkare och starkare.
18.30 gjorde vi första undersökningen och då var jag 3-4 cm öppen. Hade även 37.8 i feber och då var det inget snack om att bli hemskickad igen utan blev nu inskriven och fick febernedsättande.

Ctg kopplades in igen, nu var bebisen hjärtljud lite höga. Detta enligt bm berodde på att hon varit inne och känt i öppningen och på huvudet.
Hade sen innan sagt att jag ville klara mig utan EDA så länge som möjligt. Då jag hade så sjukt om i ryggen valde att ha tens på ryggen och i varje värk hade jag den på en ganska hög nivå. 
Satte mig även på pilatesbollen vilket underlättade lite för ryggen.

Kl 21 tog nattpersonalen över och bm som vi haft fram tills dess sa att imorgon när jag kommer har ni säkert er bebis hos er.
Då svarade jag att ja det är ju många timmar kvar så det hoppas jag verkligen:)

Så fel vi hade...

Fortsättning följer...


Vårt mysiga rum:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0