Blommor och bin

Asså om det finns de som lyckas behålla ett normalt sexliv under ivf/graviditet/efter förlossning så skulle jag gärna vilja veta hur man gör:)

Att ha sex på beställning som allt kretsade runt innan ivfen drog igång va ju inget man direkt gick igång på tillslut. Det blev mer ett måste än något speciellt och mysigt.

Sen inför äggplock så fick vi inte ha sex el jo med kondom men det är inget verken jag el sambon tycker är särskilt kul.
När jag blev gravid igen efter missfallet blev vi rekommenderade att inte ha sex de första 12 veckorna och då följer man ju självklart de råden även om ett missfall inte beror på att man har sex. Men allt för att öka chanserna att det går vägen.

Sen när det var ok igen började man få en mage och kände sig inte direkt så smidig. 
Det följt av svullnad och lite hemorojder på det gjorde det omöjligt att ens tänka på sex.
Efter förlossningen va det absolut ingen tanke på sex de första 8 veckorna el till avslaget var helt borta.

Sen tänkte man att ja men nu har det ju gått si och så lång tid då borde det va fritt fram men nej då nu är slemhinnorna typ helt uttorkade så det var ju allt annat än skönt när man väl fick till det igen.
Glidmedel nästa...

När slemhinnorna väl är tillbaka till normala är väl bebisen så stor att han inte vill sova när vi vill så då blir det väl ännu svårare men men vi har ju fått en underbar fin bebis och att samlivet fått ta stryk ångrar jag inte en sekund:)
Även om man självklart saknar det ibland :)

Kommentarer
Postat av: Linda

Känner igen i allt du skriver. Det funkar inte så himla bra för oss heller. Och jag fick ju någon slags vaginal obalans när slemhinnorna kom igång igen och fick till följd av det världens svampinfektion som vägrade ge med sig. Så nu är det sex veckors behandling av den. Snart har man väl glömt bort hur man gör ;-)

Himla söt är sonen din i alla fall. Såklart det är värt det! Men man saknar ju sexet ibland :-)

Svar: Haha ja man blir oskuld på nytt skulle man kunna säga:) Känns som att ju längre tid det går så blir det lixom en del av vardagen, tråkigt nog.
Men ja man saknar allt det lite grann:)
varvagtilldig.blogg.se

2014-05-14 @ 18:56:44
URL: http://meumvita.blogspot.se
Postat av: Nightrose

Fniss...känner igen det där! Men det kommer. Rätt som det är så kör man snabbisar! Sonen älskar reklam, blev en snabbis under ett reklamtillfälle. Minns att båda gazv varansra en blick och rusade in i sovrummet. Hehe

När det känns redo så kommer det :) ammar man så är det glidmedel till max som gäller då slemhinnorna hamnar i "klimaterietillstånd" fick tips om vaginal östrogensalva av min gynläkare på en efterkontroll.

Svar: Skönt att man inte är ensam:)
Jag ammar ju helt så då kan jag alltså räkna med torra slemhinnor ett tag till, yippie haha
Får nog ta en sväng till Apoteket:)
Vi är 3 från ivfgruppen på familjeliv som fortfarande träffas och fikar ibland, du vill inte vara med nån gång framöver?:)
varvagtilldig.blogg.se

2014-05-15 @ 08:09:25
Postat av: Johanna

Vi lyckades inte heller så bra med myset under ivf:en och graviditeten. Men nu är det igång igen! Men jag ammar inte och då slipper man ju de torra slemhinnorna. Men det kändes väldigt underligt. Det var ju ett bra tag sedan och det hade ju ändå kommit ut en 3 kg klump där nere ;-)

Svar: Skönt att det kommit igång, för mig lär det ju dröja till efter sommaren om jag ammar så länge:)
Hur gammal är din lille kille?
varvagtilldig.blogg.se

2014-05-19 @ 21:39:10
URL: http://enskaninginorrland.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0